Bug with Sound in Hopscotch Draft/Projects


#1

Use this template to make awesome bug reports:

Your username:
PixelPOP​:fish::latin_cross:
What kind of device are you using?:
iPhone 6
1 sentence description of the problem (I was doing _________, and then __________ happened):
I was testing one of the songs in my project, but when I pressed the play button, I couldn’t hear sound.

Steps to make the problem happen:

  1. Create song
  2. Press play
  3. Hear no sound.
    ….

I expected this to happen:
I expected to hear sound.
But instead this happened:
No sound came out of the speakers…
Here’s a sweet screenshot:
I don’t think a screenshot is needed for this.

@Liza
@moderators
@Leader
@omtl


#2

Can I see a screenshot of your code?


#3

One second…

By the way, I used @MR.GAM3R’s MIDI hack for this.


#4


#5

Is your phone on mute?


#6

No.

202020200202902 characters


#7

Try restarting the app and the project.


#8

Is your ringer on??? I find that happens when the ringer of the tech is muted or disabled


#9

Oh, okay.

Thanks.


#10

Does it work now?


#11

Wait, hold on! I haven’t checked yet.


#12

Nope, hasn’t worked yet.

gtg


#13

Ok bye


#14

woah what happened herreretere


#15

That is really weird. Try publishing the project, then go into the code, tap the “exit” button and choose “Save Draft”. After that, unpublish the project. That will give you a copy of your project, so maybe try playing the copy?

If that doesn’t work, do you have another device to try this on?


#16

No.


#17

And you still can’t manage to get sounds to work?


#18

No, unfortunately.


#19

That is just really weird. Maybe this YouTube video will help you:


It is originally made for iOS 7, but should work great on all iOS versions.

#20

Thank you! I hear sound now!